İlköğretim 6.sınıf Türkçe sınav soruları ve cevapları

0

İlköğretim 6.sınıf Türkçe sınav soruları ve cevapları
İlköğretim 6.sınıf Türkçe test
 
1)Aşağıdaki cümlelerin hangisi öğelerine yanlış ayrılmıştır?
A)Kardeşin / çalışkanlığı ile / tanınıyor.
B)Buraya / kim bilir / ne zaman / gelir.
C)Korku / her insanda / az yada çok / vardır.
D)Yemek yemeye / şimdi / başladık.

2)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem ekfiilin hikaye kipiyle çekimlenmiştir?
A)Soruları kolayca çözüverdik.
B)Tek arzusu Avrupa’yı dolaşmaktı.
C)Seni soran, amcanın kızıymış.
D)Proje üç yılda tamamlanabildi.

3)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde zamir yoktur?
A)Anlatılanları hiç dinlemedi.
B)Bu, annemin isteğiydi.
C)Zaman ona da gerçeği öğretir.
D)Ali’yi dinler bundan sonra.

4)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yalnızca zamirin altı çizilmiştir?
A)Hiç kimse buradan ayrılamaz.
B)Bu, birçok gencin düşlerini süslüyor.
C)Orada bu akşam sizi de görebilecek miyiz?
D)Birçoğunuz o gün kendinizi bana anlatamadınız.

5)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir soru sıfatıyla sağlanmıştır?
A)Sen bu işi kolay mı sanıyorsun?
B)Nasıl gideceğimizi biliyor musunuz?
C)Yarın mı gidecektik oraya?
D)O, nasıl bir insandır?

6)Aşağıdaki cümlelerin hangisi yüklemin türü yönünden farklıdır?
A)Sanatçının ilk işi gözlemdir.
B)Duvarlar nemlenmiş.
C)Radyoyu kurcalama çocuğum.
D)Dün sen mi aradın beni?

7)Aşağıdaki cümlelerin hangisi anlamca farklıdır?
A)Oturmak yok bundan sonra.
B)Sende çalışma isteği de yok.
C)Bu işte kar yok değil.
D)Kaç gündür arayan soran yok.

8)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük “gerçek” anlamda kullanılmıştır?
A)Bu gün neşe doluyum.
B)Duru bir anlatımı vardır Yunus’un.
C)Ruhundaki fırtına yüzüne vurmuştu.
D)Okuldan ilk kez kaçmıştım, korkuyordum.

9)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde emir (buyurma) anlamı yoktur?
A)Eve gidecek ders çalışacaksın.
B)Gel de inan söylediklerine.
C)Doğru söyle.
D)O zaman gelir; kendin yaparsın!

10)Aşağıdakilerin hangisinde farklı bir ad tamlaması vardır?
A)Nisan ayı yağmurlu olur.
B)Çalışma saatleri yeniden düzenleniyor.
C)Su testisi su yolunda kırılır.
D)Gümüş künyesi kaybolmuştu.

 
 

CEVAPLAR: 1) B 2) B 3) A 4) D 5) D 6) A 7) C 8) D 9) B 10)D

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.