Yanma ve Yangın Bilgisi dersi ders notları, Yanma ve Yangın Bilgisi dersi konuları konu anlatımları, çıkmış sınav soruları ve cevapları

Yanma ve Yangın Bilgisi 11. Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

0 yanıt, 1 voice Last updated by  esra51 6 gün 6 saat önce
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #128

    esra51
    Üye
    @esra51

    Yanma ve Yangın Bilgisi 11. Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

    Atatürk Üniversitesi Yanma ve Yangın Bilgisi Dersi 11. Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

    1. Parlama noktası 37.8 °C ve daha yüksek olan sıvılar
    hangi grupta değerlendirilir?
    a) Yüksek sıcaklıktaki b) Patlayıcı c) Parlayıcı d) Yanıcı e)
    Parlayıcı ve patlayıcı
    2. Katları farklı amaçlarla kullanılan çok katlı binalarda
    veya pasajlarda av malzemesi satılabilmesi için; satış
    yerinin duvarları yangına en az kaç dakika dayanıklı
    olması şarttır?
    a) 100 b) 120 c) 140 d) 160 e) 180
    3. Tüpler, yangına en az kaç dakika dayanıklı ayrı
    binalarda veya bölmelerde, radyatör ve benzeri ısı
    kaynaklarından ne kadar uzakta bulundurulur?
    a) 90 b) 120 c) 150 d) 180 e) 210
    4. LPG depolanacak binaların dış duvarlarında veya
    çatısında, her 3 m³ depo hacmi için en az kaç m² lik
    kırılmaz cam veya benzeri hafif malzeme ile kaplanmış
    bir boşluk bırakılması şarttır?
    a) 0,2 b) 0,3 c) 0,4 d) 0,5 e) 0,6
    5. LPG depolanacak binaların depo kapılarının yangına
    karşı en az kaç dakika dayanıklı malzemeden yapılması
    şarttır?
    a) 50 b) 70 c) 90 d) 110 e) 130
    6. Tüp depolarında doğal havalandırma uygulanması
    hâlinde, dış duvarların her 600 cm’si için en az kaç adet
    menfez bulunması şarttır?
    a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5
    7. Özel olarak inşa edilmiş LPG dağıtım depolarında,
    tüplere doldurulmuş durumda en çok kaç kg gaz
    bulundurulabilir?
    a) 7 000 b) 8 000 c) 8 000 d) 10 000 e) 15 000
    8. LPG’nin yer altı tanklarında dökme olarak
    depolanması hâlinde, yer altı depolama tanklarının en
    üst yüzeyinin toprak seviyesinden en az kaç mm aşağıda
    kalacak şekilde olması şarttır?
    a) 100 b) 200 c) 300 d) 600 e) 800
    9. Perakende satış yerlerinde en çok kaç kg LPG
    bulundurulabilir?
    a) 200 b) 250 c) 300 d) 400 e) 500
    10. LPG soğutma ve söndürme sistemleri, depo ve tank
    alanlarında TS 862-EN 3’e uygun en az kaç adet 12 kg’lık
    kuru kimyevi tozlu yangın söndürme cihazı
    bulundurulur?
    a) 1 b) 2 c) 3 d) 4 e) 5
    Cevap Anahtarı 1.D, 2.E, 3.B, 4.A, 5.C, 6.A, 7.D, 8.C, 9.E,
    10.B

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.