Yanma ve Yangın Bilgisi dersi ders notları, Yanma ve Yangın Bilgisi dersi konuları konu anlatımları, çıkmış sınav soruları ve cevapları

Yanma ve Yangın Bilgisi 5. Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

0 yanıt, 1 voice Last updated by  esra51 6 gün 6 saat önce
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #110

    esra51
    Üye
    @esra51

    Yanma ve Yangın Bilgisi 5. Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

    Atatürk Üniversitesi Yanma ve Yangın Bilgisi Dersi 5. Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

    1. Binalarda bir kat alanı kaç m
    2
    ’den fazla olan katların
    tahliye projeleri mimari projelerden ayrı olarak
    hazırlanır?
    a) 2000 b) 1800 c) 1600 d) 1400 e) 1200
    2. Kamuya açık telefon ve ücretli telefon kabinlerinin
    içine, karayolları ve otobanların şehir dışındaki uygun
    yerlerine, kamu binalarının, sitelerin ve diğer kurum ve
    kuruluşlara ait binaların güvenlik ve kontrol sistemlerinin
    bulunduğu yerlere, kırmızı zemin üzerine fosforlu sarı
    veya beyaz renkte yazılması mecburi olan ifade
    aşağıdakilerden hangisidir?
    a) “ACİL VAKA”
    b) “İLK YARDIM”
    c) “İMDAT”
    d) “YANGIN 110”
    e) “İHBAR HATTI”
    3. Toplam kapalı kullanım alanı kaç m
    2
    ’den büyük
    imalathane, atölye, depo, otel, motel, sağlık, toplanma
    ve eğitim binalarında, binaya ait yangın tahliye projeleri,
    bina girişinde ve yangın sırasında itfaiyenin kolaylıkla
    ulaşabileceği bir yerde bulundurulur?
    a) 50 000 b) 40 000 c) 30 000 d) 20 000 e) 10 000
    4. “Ticaret amaçlı binaların kapsamına giren işler hariç
    olmak üzere, iş amacı ile her türlü büro hizmetlerinin
    yürütüldüğü, hesap ve kayıt işlemlerinin ve benzeri
    çalışmaların yapıldığı binalar” ifadesi ile aşağıdakilerden
    hangisi tanımlanmaktadır?
    a) Ticaret binaları b) Hesap ve kayıt binaları c) Büro
    binaları
    d) Kamu binaları e) Özel binalar
    5. “Her çeşit ürünün yapıldığı fabrika ve işleme, montaj,
    karıştırma, temizleme, yıkama, paketleme, depolama,
    dağıtım ve onarım gibi işlemlere mahsus bina ve yapılar”
    ifadesi ile aşağıdakilerden hangisi tanımlanmıştır?
    a) Konutlar b) Endüstriyel yapılar c) Apartmanlar d)
    Fabrika ve atölyeler e) İmalathaneler
    6. “Tören, ibadet, eğlence, yeme, içme, ulaşım ve araç
    bekleme gibi sebeplerle, 50 veya daha fazla kişinin bir
    araya gelebildiği bütün binaları veya bunların bu amaçla
    kullanılan bölümleri” açıklaması hangi kavramı ifade
    etmektedir?
    a) Tören amaçlı binalar
    b) Eğlence amaçlı binalar
    c) Toplantı amaçlı binalar
    d) Yeme ve içme amaçlı binalar
    e) Toplu mekânlar
    7. “LPG, doğalgaz ve benzeri gazların depolama, taşıma,
    doldurma-boşaltma ve satış işlerinin yapıldığı yerler”
    cümlesi ile hangisi ifade edilmektedir?
    a) LPG ile ilgili yerler
    b) Parlayıcı ve patlayıcı gazlarla ilgili yerler
    c) Doğal gaz tesisleri
    d) Yanıcı sıvılarla ilgili yerler
    e) Yangın çıkarıcı sıvıların saklandığı yerler
    8. “Isı ve basınç tesiri ile kolay tutuşabilen ve
    patlayabilen maddelerin bulunduğu yerler” cümlesi ile
    hangisi ifade edilmektedir?
    a) Isı ve basınç depoları
    b) Tutuşma riski yüksek yerler
    c) Parlama ve patlama riski olan yerler
    d) Patlayıcı maddelerle ilgili yerler
    e) Basınç tesiri ile yangın çıkabilecek yerler
    9. “Yanıcı sıvıların üretildiği, depolandığı ve hizmete
    sunulduğu satış tesisleri ve benzeri yerler” cümlesi ile
    hangi kavram ifade edilmektedir?
    a) Yanıcı sıvılarla ilgili yerler
    b) Yakıcı gazlarla ilgili yerler
    c) Parlayıcı, patlayıcı gazlarla ilgili yerler
    d) Patlayıcı gazlarla ilgili yerler
    e) Patlayıcıların depolandığı yerler
    10.Okullar ve diğer eğitim kurumları, bürolar,
    hapishaneler gibi, düşük yanabilirliği olan ve yangına
    karşı direnci en az 30 dakika olan 126 m2’den büyük
    bölümü olmayan mekânlar” cümlesi ile hangi kavram
    ifade edilmektedir?
    a) Yangın tehlikeli yerler
    b) Yüksek tehlikeli yerler
    c) Düşük patlama tehlikesi bulunan yerler
    d) Düşük yanabilirlik ve patlayabilirlikli yerler
    e) Düşük tehlikeli yerler
    Cevap Anahtarı 1.A, 2.D, 3.E, 4.C, 5.B, 6.C, 7.B, 8.D, 9.A,
    10.E

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.