Yanma ve Yangın Bilgisi dersi ders notları, Yanma ve Yangın Bilgisi dersi konuları konu anlatımları, çıkmış sınav soruları ve cevapları

Yanma ve Yangın Bilgisi 9. Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

0 yanıt, 1 voice Last updated by  esra51 6 gün 6 saat önce
1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)
  • Yazar
    Yazılar
  • #115

    esra51
    Üye
    @esra51

    Yanma ve Yangın Bilgisi 9. Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

    Atatürk Üniversitesi Yanma ve Yangın Bilgisi Dersi 9. Ünite Değerlendirme Testi Soruları ve Cevapları

    1. Aşağıdaki maddelerden hangisi parlama yapmaz?
    a) Benzin b) Motorin c) Fueloil d) Kömür e) Benzen
    2. Aşağıdaki maddelerden hangisi su ile şiddetli
    reaksiyona girebilir?
    a) Sodyum metali b) Kâğıt c) Odun d) Cam e) Lastik
    3. Alkali metallerin su ile reaksiyonundan hangi
    maddeler oluşur?
    a) Tuz ve su b) Tuz
    c) Karbonatlar ve CO
    2
    gazı
    d) Metal hidroksit ve H
    2
    gazı
    e) Metal hidroksit ve O
    2
    gazı
    4. Aşağıdaki tanımlardan hangisi piroforik maddeler için
    doğrudur?
    a) Su ile kolay tepkimeye girebilirler.
    b) Parlamayan gaz özelliği gösterirler.
    c) Normal ortamlarda kendi kendine alevlenebilirler.
    d) Oluşturacağı gazlar havada tutuşmaz.
    e) Ancak yüksek sıcaklıklarda reaksiyona girebilirler.
    5. Patlama veya yanmanın oluşabilmesi için aşağıda
    karışımlardan hangisinin olması gereklidir?
    a) Hava-CO
    2
    karışımları
    b) Hava-H
    2
    O karışımları
    c) Hava- H
    2
    O- CO
    2
    karışımları
    d) Hava- SO
    2
    -O
    2
    karışımları
    e) Hava-CH
    4
    -H
    2
    karışımları
    6. Aşağıdakilerden hangisi kapatılmış alan sayılamaz?
    a) Madde depoları
    b) Maden sahaları
    c) Buhar kazanları
    d) Tahıl siloları
    e) Petrol tankerleri
    7. Aşağıdaki metallerden hangisi hem asit, hem de baz
    ortamında bulundurulmamalıdır?
    a) Sodyum metali
    b) Kalsiyum metali
    c) Çinko metali
    d) Potasyum metali
    e) Baryum metali
    8. Aşağıdaki ifadelerden hangisi yanlıştır?
    a) Aktif metaller su ile reaksiyona girerek metal hidroksit
    ve hidrojen gazı oluştururlar.
    b) Karbonmonoksit gazı oksijenle reaksiyona girmez.
    c) Karbondioksit gazı havanın oksijeni ile reaksiyona
    girmez.
    d) Metal nitratlar ısıtılınca oksijen gazını serbest
    bırakırlar.
    e) Kükürtdioksit gazı saf oksijenle reaksiyona girmez.
    9. Aşağıdakilerden hangisi CVCE patlaması değildir?
    a) Benzin deposunun patlaması
    b) LPG tüpünün patlaması
    c) Çöp atık tesislerinde açık havada biriktirilen çöp
    yığınlarının oluşturduğu metan gazı patlamaları
    d) Asetilen silindirinin patlaması
    e) Kömür madeninde meydana gelen metan gazı
    patlaması
    10. Sıvı hâldeki H
    2
    O
    2
    için aşağıdakilerden hangisi
    yanlıştır?
    a) Güneş ışığı ile bozunarak oksijen gazı yayabilir.
    b) Işık almayan plastik kaplarda saklanmalıdır.
    c) Şeffaf cam şişelerde saklanmalıdır.
    d) Reaksiyonlarda yükseltgeyici etki gösterir.
    e) Düşük konsantrasyonlarda depolanmalıdır.
    Cevap Anahtarı 1.D, 2.A, 3.D, 4.C, 5.E, 6.B, 7.C, 8.B, 9.C,
    10.C

1 yazı görüntüleniyor (toplam 1)

Bu konuyu yanıtlamak için giriş yapmış olmalısınız.